Robotstøvsuger – Få all informasjon du trenger før du kjøper

Har du noen gang ønsket å gjøre livet ditt litt enklere? I så fall bør du vurdere å investere i en robotstøvsuger. Robotstøvsugere er den perfekte løsningen for travle husholdninger, og gir en problemfri måte å holde gulvene rene og støvfrie på.

Ikke bare er de utrolig effektive og praktiske, men de er også kostnadseffektive og krever lite vedlikehold. Robotstøvsugere passer for en rekke husholdninger, fra store til små, og fra hjem med kjæledyr til hjem med tregulv. 

De passer også for de som har begrenset bevegelighet og ikke når alle kriker og kroker som må rengjøres. Så hvis du leter etter en smartere, enklere og mindre tidkrevende måte å holde hjemmet ditt på, er en robotstøvsuger den ideelle løsningen.

Hva er en robotstøvsuger?

dame som snakker i mobilen mens robotstøvsugeren jobber

En robotstøvsuger er en maskin som er designet for å rengjøre gulv og tepper. Det er en autonom enhet som støvsuger gulvene dine uten behov for menneskelig innblanding. Denne typen støvsuger er programmert til å bevege seg autonomt rundt i hjemmet ditt, mens den rengjør mens den går. 

De fleste robotstøvsugere er utstyrt med sensorer som lar deg navigere rundt møbler og andre hindringer, noe som betyr at de er ideelle for travle husholdninger med vanskelig tilgjengelige områder. 

Du vil finne at det finnes forskjellige typer robotstøvsugere, inkludert modeller av hardtre, fliser og tepperensere. Hvilken type støvsuger du velger vil avhenge av gulvtypen din. Robotstøvsugere er et utmerket valg for de som ønsker å holde hjemmet rent og ryddig med jevne mellomrom, men som ikke har tid eller energi til å rengjøre manuelt hver dag.

Fordeler med å kjøpe en robotstøvsuger

Det er flere fordeler med å anskaffe seg en robot som støvsuger hjemmet ditt når du har behov. Her er de viktigste fordelene: 

 • Du kan holde gulvene rene og fri for støv og rusk, selv på vanskelig tilgjengelige områder. 
 • Du kan opprettholde et sanitært og hygienisk miljø i hjemmet ditt raskt og enkelt
 • Du kan redusere utviklingen av allergener og andre skadelige mikroorganismer i hjemmet ditt. 
 • Man kan redusere ryggsmerter og leddsmerter på grunn av redusert behov for manuell rengjøring. 
 • Du kan spare tid, penger og energi ved å investere i en robotstøvsuger. 
 • Du kan forbedre utseendet til hjemmet ditt og inneluftkvaliteten, takket være regelmessig rengjøring. 
 • Du kan bruke robotstøvsugeren til å rengjøre tepper og vanskelig tilgjengelige områder. 
 • Du kan holde gulvene rene og ryddige uten å måtte løfte en finger.

Typer robotstøvsugere

– Rengjøringsmiddel for tregulv – Disse modellene er designet for bruk på tregulv, laminatgulv og fliser. De er utstyrt med en kraftig børsterull og kan brukes til å rengjøre både forseglede og uforseglede gulv. Du kan til og med bruke dem på uferdig tre og kork. 

 • Tepperens – Disse modellene er designet for bruk med tepper og tepper. De er utstyrt med en roterende børsterull og er designet for å ta opp store rusk og støv. 
 • Flisgulv – Disse modellene er designet for bruk på fliser, keramikk og steingulv. De er designet for å ta opp støv og rusk og er utstyrt med en roterende børsterull. 
 • Hybrid rengjøringsmiddel – Disse modellene er designet for bruk på en rekke gulvtyper. De er designet for å rengjøre både tregulv og teppegulv, samt fliser og laminatgulv. 

Hvem passer en robotstøvsuger for?

Alle som ønsker å holde hjemmet sitt ryddig og rent uten store anstrengelser, vil ha godt av å kjøpe en robotstøvsuger. Dette inkluderer de som har leddsmerter, ryggsmerter eller leddgikt, da redusert behov for manuell rengjøring vil bidra til å redusere smerter og ubehag. 

Robotstøvsugere er egnet for en rekke husholdninger og gulvtyper, inkludert store husholdninger med tregulv og fliser, små husholdninger med teppebelagte gulv og hus med kjæledyr. 

Hvis du leter etter en enhet som holder hjemmet ditt rent, reduserer allergener og holder inneluftkvaliteten høy, så er en robotstøvsuger den ideelle løsningen. De passer for alle typer gulv, inkludert hardtre, laminat og fliser, og er utstyrt med sensorer som lar dem navigere rundt møbler og andre hindringer.

Vedlikeholdskrav for en robotstøvsuger

Selv om robotstøvsugere er designet for å kreve minimalt vedlikehold, må du tømme støvbeholderen etter hver bruk. Det anbefales også at du skifter filteret regelmessig, da dette kan bidra til å forlenge levetiden til robotstøvsugeren. 

Avhengig av hvilken modell av robotstøvsuger du velger, kan det hende du også må rengjøre hjulene. Dette er spesielt viktig hvis du har tregulv, da skitne hjul kan sette spor på gulvet. 

Hvis du har tregulv, bør du oppbevare robotstøvsugeren på et støvfritt sted når den ikke er i bruk, da dette vil bidra til å hindre at smuss bygger seg opp på hjulene. Du bør også rengjøre hjulene grundig før bruk, for å unngå at det blir merker på gulvet.

Populære merker av robotstøvsugere

Det finnes en rekke forskjellige merker som produserer robotstøvsugere. Noen av de mest populære merkene inkluderer Neatsvor, iRobot, NEATO, Xiaomi og SEVERIN. Det er et bredt utvalg av modeller tilgjengelig fra hvert av disse merkene, så du bør velge den som passer best for dine behov og budsjett. 

Hvis du ser etter en enhet som vil rengjøre tregulvene og teppene dine, bør du vurdere å investere i en hybrid støvsuger. Hybridstøvsugere er designet for å være multifunksjonelle og kan brukes til å rengjøre en rekke gulvtyper. De er designet for å være effektive og kostnadseffektive, så de er det perfekte tillegget til enhver travel husholdning.

Tips for å kjøpe en robotstøvsuger

 • Vurder størrelsen på hjemmet ditt. Jo større boligen er, jo mer vil du ha nytte av å investere i en robotstøvsuger. Et større hjem vil ofte ha et høyere nivå av skitt og rusk, noe en robotstøvsuger kan bidra til å redusere. 
 • Vurder gulvtypene i hjemmet ditt. Ulike typer robotstøvsugere er designet for bruk på forskjellige typer gulv. Du bør velge en modell som passer for din gulvtype, for å sikre optimale rengjøringsresultater. 
 • Vurder hvilken type hjem du bor i. Hvis du har kjæledyr, bør du vurdere å investere i en modell som er designet for å plukke opp dyrehår. – Velg en modell med lang batterilevetid, for å sikre at den dekker et stort område før den må lades. 
 • Velg en modell som passer for alle typer gulv, inkludert hardtre, tepper og fliser. På denne måten kan du bruke en enkelt enhet til å rengjøre alt av gulv i hjemmet ditt. – Vurder kostnadene og vedlikeholdskravene til hver modell før du tar en endelig beslutning.