Enklere hverdag med trådløs støvsuger

Skal du kjøpe ny støvsuger? Da kan kanskje en trådløs støvsuger være den oppgraderingen du er på jakt etter. Med en trådløs støvsuger forenkler du hverdagen og gjør rengjøringen om til en lek.

Det finnes mange støvsugere å velge fra, modellene og variantene varierer i pris, funksjonalitet, tilgjengelighet og brukervennlighet. Trådløse støvsuger har blitt mer og mer populært de siste årene, nettopp fordi de er den perfekte kombinasjonen av enkelhet og effekt.

Vi ser nærmere på fordelene og ulempene med dette alternativet, og hva du bør tenke gjennom før du går til innkjøp.

Les mer: Best i test støvsugere

Hva er en trådløs støvsuger?

Med en trådløs støvsuger kan du arbeide helt fritt, uten at du må være koblet til en strømkilde. Med andre ord er det ingen ledning eller kabel å ta hensyn til her. Du får mye av den samme sugekraften de tradisjonelle modellen har, men med enda mer fleksibilitet og bevegelighet.

Du kan velge mellom to varianter. Enten en vanlig trådløs støvsuger, eller en 2-i-1 støvsuger. Sistnevnte er et rimeligere alternativ, men kommer også med sine begrensinger. Dette er en 2-i-1 modell som også fungerer som en håndholdt støvsuger, da du kan fjerne den nederste delen for mindre arbeidsoppgaver.

Dersom du går for en slik kombinert modell, kan du ikke forvente den samme sugeevnen og kraften som en standard strømløs støvsuger. Hvis du allerede har en tradisjonell modell hjemme, men ønsker å supplere med en mer tilgjengelig variant, er dette et godt valg.

Bilde av Kindel Media fra Pexels

Fordeler med trådløse støvsugere

Det finnes mange fordeler med dette moderne valget, og nettopp derfor har popularitet og etterspørselen økt de siste årene. Den åpenlyse fordelen er at modellen er tilgjengelig og fleksibel. Når den ikke er i bruk, henger den på ladestasjonen.

Det er også mulig å lade modellen med en ladekabel og stikkontakt, dersom du ikke ønsker å installere en ladestasjon. Men det fine er at støvsugeren kan være helt trådløs, noe som ofte er grunnen til at mange velger slike modeller.

Her får du ikke med en støvsugerpose, men heller en beholder hvor støvet samler seg. Denne tømmer du enkelt når beholderen er full, som oftest ved hjelp av et lite klikk mens du holder beholderen over en søppelkasse.

Du trenger dermed ikke bruke penger på støvsugerposer, og du gjør et mer bærekraftig valg. Mindre avfall og søppel er bra for miljøet. De aller fleste har opplevd hvor irriterende det er å plutselig gå tom for støvsugerposer når du trenger dem – dette problemet slipper du nå.

Har trådløse støvsugere ulemper?

Ja, det finnes naturligvis også noen ulemper med en trådløs modell. Her får du en begrenset brukstid, ta modellen må lades etter bruk. Hvis du har en veldig stor bolig eller villa, er det ikke sikkert du får en tilstrekkelig batteritid. Men for mindre leiligheter og rekkehus er ikke dette et problem.

En trådløs støvsuger har også mindre funksjoner enn de klassiske modellene. Med en tradisjonell støvsuger kan du som regel veksle mellom ulike typer sugekraft, og du kan bytte munnstykke etter arbeidsoppgave. Denne muligheten får du ikke med en trådløs variant.

Når dette er sagt, må vi også nevne at det har begynt å komme mer allsidige trådløse støvsugere på markedet. Det er mulig å finne modeller med utskiftbare skaft, men dette er altså ikke standarden.

Noen har lengre driftstid enn andre, selv om kraften som oftest ikke er redusert. Om du ønsker alle fordelene med dette alternativet, men samtidig har en stor bolig å rengjøre, bør du altså bite deg merke batteritiden til modellene. Legg også merke til hvor lang tid de bruker på å lade seg opp.

Bør jeg velge en trådløs støvsuger?

Denne typen støvsuger har helt klart flere fordeler enn ulemper. Du får en langt større bevegelsesfrihet, selv om funksjonaliteten er noe begrenset. Hvis du finner en modell med ekstra utstyrt og flere skaft, er det bare batteritiden igjen å trekke ned på.

Hvis du bor i et mindre hus, vil en trådløs støvsuger helt klart være et et godt valg. Den tar opp mindre plass enn andre modeller, og kan fint henge på veggen i boden for optimalisert lagringsplass. Mange opplever at de støvsuger mer når de har modellen lett tilgjengelig, så dette er absolutt en fordel om du har allergikere i hus.

Til syvende og sist handler det om hvilket behov du har og hva du vektlegger. Trenger du en meget lang driftstid, er det nok ikke det rette valget for deg. Men dersom du ønsker en lett tilgjengelig og brukervennlig modell, med stor bevegelsesfrihet og miljøvennlige aspekter, er en trådløs støvsuger virkelig å anbefale.